2009 blir nog inte min favoritårgång för röda Bourgogner
men när det pingar till på skärmen av en enkel bonna-Bourgogne som verkar
intressant och insatsen bara är 159 spänn låser vi på målet och trycker av en
beställning.
Hudelot-Noellats 2009 Bourgogne spritter kärnfrisk ur
glaset med en go’ mix av rödsirliga bär, bazarkryddor och stenig mineral. Bara
en nypa fat och alldeles alldeles ren frukt, som är underbart frisk och klar.
I munnen är det sådär porlande friskt och livsfarligt
klunkbart. Frukten är överraskande härligt sval och fräsch; inte på något sätt märkt
av det ganska varma året. Fina kryddiga drag av muskot, nejlika och kanel, med
rena fat långt i bakgrunden. Tanninerna samsas bra med syrorna och bygger upp
en hygglig struktur.
Med tid och luft utvecklas vinet ytterligare så några års lagring hade nog inte skadat, men tyvärr;
resterande flaskor blir inte långlivade här hemma.
Jättegôut, rent och med en skön drickglädje. Slut på SB,
men vi hoppas att Theis Vine skickar ett par pallar till över sundet och
behåller de svenska priserna.
Sitter som av en händelse med samma vin. (och imorgon blir det oxå samma viner). Håller med dug så pass att jag nog sonika bara länkar till dig sen. :) vet inte om det var att vinet var någon grad för varmt, men jag tyckte frukten var lite varm i munnen.
SvaraRaderaKyl ett par grader och testa, om inte flaskan redan är tom. Jag tycker frukten är helt kalas; fin fruktmognad men inte ett uns sylt eller eld.
SvaraRaderaFast man FÅR ju tycka olika... ;o)
Men det håller jag med om. Ingen sylt eller eld! Mest att frukten kändes lite varmt solmogen, men samtidigt är syrligheten kalas så jag var lite konfunderad
SvaraRadera