fredag 6 april 2012

2010 Santorino Assyrtiko

Det här är lite läskigt. Gôut har bestämt sig för att doppa tån i vattnet utanför komfortzonerna Frankrike, och i viss mån Italien, Tyskland och USA. En 2010 Santorini Assyrtiko utlöste av någon anledning inköpsreflexen.

Vi häller upp till laxfärsbiffar med gurksallad och finner följande:

Doften av en mycket varm, på gränsen till lätt oxiderad frukt. Starkt anslag av mineral och krut, av ett ganska tungt slag. Lite gråpäron, eldigt och en aning orent.

I munnen är den varma oljiga päronfrukten påtaglig och syran besvärande låg. Mineralen drar år jord och päronen vinglar till åt stötta aprikoser.

Nä, vi drar tillbaka tån snabbt som ögat och väntar tills äventyrslusten övermannar oss igen.

9 kommentarer:

 1. Den där flaskan har jag stått och fingrat på ett antal gånger. Låter lite skumt med den låga syran. Den 24:e räcker det nog inte med att doppa tån. Det blir en helkroppsupplevelse.

  SvaraRadera
 2. ...21:e skulle det naturligtvis ha stått...

  SvaraRadera
 3. Klädsel: badmössa, således!

  SvaraRadera
 4. Hoppas inte detta avskräcker för det finns så många strålande Assyrtiko att hämta (denna går inte till historien). Du lär ändra uppfattning om du kan få en Sigalas eller Hatzidakis i glaset istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara Niklas. De själsliga skrubbsåren är vederbörligen baddade med både Champagne och Chablis, så nu har tårarna torkat.

   Radera
 5. Ingvar - Det låter oroväckande. Hoppas bara att du inte shoppar runt efter någon sådan där svettig saperavi som fått efterjäsa på gamla PET-flaskor i ett dike och som man måste dricka iförd sikhisk turban ur en pennvässarbehållare? Själv kommer jag högst troligt att gå all-in på belgisk 80-talsmuskateller.

  /Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Patrik, nu tycker jag det blev lite dålig stämning här i tråden...
   ;o)

   Radera
 6. Gôut - Hurså? Vad har ni emot belgisk 80-talsmuskateller? ;) Ingvar är luttrad och börjar nog bli van vid mina plumpa smädelser vid det här laget.

  Glad påsk på er förresten!

  /Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har såklart rätt Patrik. Det är bara mina fördomar som gör att Belgisk Muskateller låter som brott mot god nätetik i mina öron.
   God påsk själv! Ut och plocka ramslök förresten. Här är skörden bärgad.

   Radera