onsdag 18 april 2012

2010 Saint-Romain, Louis Max

En vit lågprisbourgogne från en lågstatusappellation och den lovande årgången 2010 flyger in lite sådär under radarn i aprilsläppet. Lamporna för köp lyser gult, så vi hugger en flaska på prov.




Glaset lyser lätt ljusgult när vi hällt upp och en ganska stor och yppig doft av gröna nässlor och fina fat skjuter ut sig. I bakhasorna kommer en skön blandning av smör, halm och mineral. Okomplicerat och gott.
I munnen är det först friskt och mjukt läskande med citrus, smör, porlande mineraler och brödskorpa. Dessvärre känns faten ett par nummer större efter ett tag och lite dovare toner av kola och lakrits växer i munnen.

På det hela taget ett ganska gott vin men som nu är lite glest och spretigt och som nog saknar substans för den lagring som skulle behövas för att smälta ihop de olika komponenterna. För runt dessa 149 spänn på Bosses finns det roligare köp. Lägg till exempel till en tia och landa här, fritt från fat.

2 kommentarer:

  1. Vi provade i går till inkokt lax. Ett av de bästa vita viner jag smakat på senare tid!

    Stig E

    SvaraRadera
  2. Grattis Stig E, då kommer du undan en tia billigare än jag.

    SvaraRadera