Mor i huset och hennes dag till ära blev det hel körsbärsgrillad anka med i ankfett råstekt potatis med dragon och så lite sparris. Först var jag inne på en ung god Bourgogne, t.ex. Hudelot-Noellats 2009, men svängde till sist in framför Cascina Cortes 2009 Barbera , som borde ha lite saftigare körsbärsfrukt att matcha ankan med.
Vi häller upp ett ungt blårött vin som bjuder en frisk, ung och väldigt bärig doft. Jag kommer osökt att tänka på ung Zinfandel, med all mörk och söt bärig frukt. Här finns massor av körsbär, blåbär och björnbär, tillsammans med lite tobak och mynta.
Smaken är lika ung och full av mörka bär och har en kryddig ton av nejlika och lakrits. Fruktsyran är ganska frisk och tanninerna är så mjuka och blyga att vinet får ett rätt saftigt uttryck.
Sammanfattningsvis då? Matchningen med maten var helt klockren. Friskt och saftigt till den feta ankan och mörk mjuk frukt till den grillade tonen. I övrigt känns det ändå i överkant banalt för 178 kronor. Naturvin, Gudbevars.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar