I kväll fick Borgebys tuppar bidra med sina lårfiléer, brynta, sjudna i vin och grädde och därefter knapergrillade i ugnen. Vi lyfter av hatten på J & S Dauvissats 2004 Séchet 1er Cru.
J & S Dauvissat besökte vi tidigare i höstas och föll för den mjuka och utvecklade husstilen. I den här 04an doftar det inbjudande av smörkola, finska pinnar, filmjölk, örter, regnvåt ullkostym och våt sten. Häftigt komplex doft som bara växer under kvällen.
I munnen är det generöst fett, med massor av skaldjur, kräftsmör, dillfrön vita blommor och kex. Syran är rätt mjuk, men klar och lång.
En läcker och utvecklad liten Chablis som funkade fint till tuppen och som dessutom bjöd på en stunds vardagskontemplation framför brasan. 2004 var inte det bästa året och den här tror jag är på topp nu. Vi känner väl igen stilen från tidigare möten med den här producenten och vi gillar!
I munnen är det generöst fett, med massor av skaldjur, kräftsmör, dillfrön vita blommor och kex. Syran är rätt mjuk, men klar och lång.
En läcker och utvecklad liten Chablis som funkade fint till tuppen och som dessutom bjöd på en stunds vardagskontemplation framför brasan. 2004 var inte det bästa året och den här tror jag är på topp nu. Vi känner väl igen stilen från tidigare möten med den här producenten och vi gillar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar