onsdag 20 juni 2012

2010 Riesling Trocken, Keller

Sparrissäsongen är på upphällningen, så vad passar då bättre än att själv hälla upp? I det här fallet Kellers 2010 bas Riesling. Vi är väl inte direkt först på bollen avseende Keller, men det är långa ledningar ut hit till Côtes-du-Rååån.Vinet skimrar ungt blekgult i solljuset och vi möts av ett härligt direkt anslag av skifferliknande mineral i doften, tätt följd av frisk och mogen gröngul frukt och en släng cykelslang.
I munnen gör sig den ganska fylliga kroppen hörd först, tillsammans med friska, på gränsen till vassa, syror. God gul frukt och lite vita vinbär avslutas med en tüpisk Fritz-Spritz.
Det känns som att stoppningen i den där fylliga kroppen nog består av en del socker, som med tiden hade kunnat smälta bort och in i helheten. Men det här känns inte som något lagringsobjekt utan mera som ett gott vin att njuta av så här i dess ungdom. 149 SEK på Bosses känns absolut anständigt.

På tal om bra Riesling. Jag såg att den här rackaren har kommit tillbaka på Bosses hyllor.  Bra 2008or från Alsace kommer det inte många fler av så passa på! Jag har redan gjort det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar