lördag 7 juli 2012

2008 Bric delle Ginestre, Langhe Rosso

På väg till Österlen fyller vi i all hast på lite laid back semesterdricka. En Langhe Rosso för strax över hundringen verkar vara just det. I eftermiddagssolen mellan skurarna åker korken av och vi häller upp.






Det gnistrar ur kupan av en ganska utvecklad färg och upp väller en god, friskt skogig doft med varma körsbär mossa och stensöta.
I munnen möter vi ett friskt anslag med porlande körsbärsfrukt, tobak, lakrits och regnfrisk skog. Tanninerna är stadiga, men inte direkt sträva och syran är härligt lång.


Jamen det här var väl gott. Inte alls illa faktiskt. Med en blandning av 40% Nebbiolo, 40 % Barbera och  20% Dolcetto masserar man fram, med hjälp av såväl rostfritt som både små och stora fat, en blandning som gjord för stora klunkar till kallskuret, österlensk getost eller svärmors köttbullar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar