tisdag 10 juli 2012

2010 Les Dames de Vergy, Dom. D Guyon

Vi helgrillar ett par kycklingar i klotgrillen och serverar både rostade och färska grönsaker till. 
Korken ur en enkel Hautes Côtes de Nuits som har fått jäsa i öppna kar och sedan legat ett år på fat.




Färgen är lätt och ljusröd, med blå reflexer. 
Doften är också lätt med syrliga björnbär, kryddigt eneträ, hallon, peppar och liljekonvalj.
Smaken är pinot-kryddig med jordgubbar och lakrisal.


Rent och fint och allt är väl, men visst är det enkelt på alla vis. "Bourgogne" på etiketten gör att priset rasslar upp till 129 spänn. Den här kvaliteten borde man kunna köra ner och köpa i Alsace för halva priset. Bra idé, det gör vi. Nu!

Rättelse: Nja, så himla enkelt visade det sig att det inte var. De Alsace-pinnar vi provade, och det var väl kanske ett knappt tjugotal under två dagar, saknade alla antingen fräschör eller "det". Alltför ofta saknades både och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar